MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Regularne spożywanie grillowanego mięsa wiąże się z ryzykiem...
fot. alexraths/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Osoby z wysokim ciśnieniem a jedzenie z grilla

Regularne spożywanie grillowanego mięsa wiąże się z ryzykiem wysokiego ciśnienia krwi – tak wynika z badania przedstawionego na American Heart Association's 2018 Epidemiology and Prevention - Lifestyle and Cardiometabolic Health Scientific Sessions. Osoby, które grillowały swoje mięso częściej niż 15 razy w miesiącu, miały o 17% wyższe ryzyko wystąpienia wysokiego ciśnienia krwi niż osoby, które jadły jedzenie z grilla mniej niż cztery razy w miesiącu.

Zobacz również

21. Półmaraton Hajnowski

21. Półmaraton Hajnowski

Wyniki PKO Gdynia Półmaratonu 2024

Wyniki PKO Gdynia Półmaratonu 2024

Polecamy

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

TYLKO U NAS
Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik