MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jabłka to owoce zapewniające pewne dawki błonnika...
fot. sarah gualtieri on Unsplash

Dlaczego warto jeść jabłka? Korzyści jest wiele! Wspomogą odchudzanie, koncentrację i pracę serca. Już jedno jabłko dziennie zrobi różnicę

Pomagają obniżyć cholesterol

Jabłka to owoce zapewniające pewne dawki błonnika pokarmowego, który korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu. Średni nieobrany owoc dostarcza aż 4,6 g błonnika, natomiast w obranym o połowę mniej. Ten zawarty w jabłkach to po części żelujące pektyny, które obniżają poziom cholesterolu LDL we krwi, ponieważ wiążą go w jelicie, tym samym hamując jego wchłanianie do krwi.

Zobacz również

Audi uderzyło w drzewo. Kierowca nie żyje.

Audi uderzyło w drzewo. Kierowca nie żyje.

Jak znaleźć pracę za granicą? Takie dokumenty i formalności są konieczne

Jak znaleźć pracę za granicą? Takie dokumenty i formalności są konieczne

Polecamy

GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

GORĄCY TEMAT
GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka